donderdag, juni 07, 2007

Internationale Week 2007: een topper in Ransberg!


ACV Groot-Kortenaken organiseert stevige Internationale avond

Met 54 waren ze, mensen uit Kortenaken, leden van de Christelijke Arbeidersbeweging, geinteresseerden om Alberto en Luciano te horen spreken. Een beklijvend internationaal verhaal in Kortenaken.


Alberto Ramirez Ordonez, een van onze vrienden van de CGTG in Guatemala, verantwoordelijk voor de sector Openbare Diensten en Luciano Ramirez Chilel is lid van het MTC, de beweging van landarbeiders in Guatemala waren op ronde door het verbond Brussel en Leuven tijdens de Internationale Week 2007. Een bewogen getuigenis over hoe het opbouwen van een vakbond, of een landarbeidersbeweging je kop kan kosten.

Bernard Dumoulin, gaf de voorzet. Hij woont nu in Kortenaken, maar eerder werkte hij 8 jaar in Guatemala. Met een inleiding over het land, over de oneerlijke grondverdeling, de geschiedenis van dictaturen en repressies, de verschillende bevolkingsgroepen…gaf hij de aftrap.
Guy en Roland van KWB Lubbeek mochten de CGTG en de MTC van dichtbij meemaken in 2005. Hun inleefreis werd een verhaal voor de hele regio. Tientallen keren brachten ze hun verhaal al in ons verbond, telkens meer betrokken.

Een avond als deze is een must. Ons streven naar het behoud en de verbetering van arbeidsrechten krijgt een extra impuls door hun verhaal. Wat hier evident is, blijkt daar een strijd. Waar in Guatemala voor gestreden wordt, strookt hier niet steeds met een individuele opvatting over arbeid en solidariteit.

Wordt vervolgd...